Theatervoorstelling ‘Voor Even’ in kerk van Woltersum

De kerk in Woltersum vormt zaterdag 28 september het decor voor een voorstelling over herinnerd of vergeten worden, onstoffelijkheid en het onvermijdelijke. Dit ‘Voor Even’ getitelde stuk wordt twee keer gespeeld.

De door Philippien Bos geregisseerde voorstelling (voor het hele gezin) gaat over twee broers aan gene zijde die steeds ouder worden. Stoffer-Jan van 8 maanden ziet er uit als 40 jaar en zijn jongere broer lijkt zelfs nóg ouder. Ze begrijpen er niets van. Niemand wordt ouder aan gene zijde...

Wat of wie is hier verantwoordelijk voor? Komt het misschien door het monument, waardoor ze weer in de herinnering van mensen leven?

En waar gaat dit naartoe: kunnen stervelingen nogmaals sterven? De jongens gaan, tot ongenoegen van hun moeder, op onderzoek uit en beleven zo allerlei avonturen.

Veur Aaltied

‘Voor Even’ is de zevende voorstelling in het kader van het project ‘Veur Aaltied’ van Stichting Pandeon en Stichting Oude Groninger Kerken. Hierbij speelt in tien Groninger kerken, met daarin een historisch en goed bespeelbaar orgel, een theatervoorstelling waarbij de levensverhalen van in of bij de kerk begraven dorpsgenoten de basis vormen.

Deze opzet is voor alle tien kerken dezelfde maar omdat de dorpen zelf hun eigen hoofdpersonen kiezen ontstaan tien unieke producties met telkens dorpsgenoten in de hoofdrollen.

Het theaterproject ging in op 12 april van start met de voorstelling ‘Voor Altijd’ in de kerk van Usquert. Sindsdien speelden nog vijf voorstellingen in Kloosterburen, Sappemeer, Thesinge, Noordbroek en Krewerd.

‘Veur Aaltied’ speelt nog tot oktober in de kerken van Woltersum, Visvliet, Nuis en Loppersum.

De voorstellingen in de kerk van Woltersum op 28 september zijn om 16.00 en om 20.00 uur.