Nature Walk Groningen: 10 of 20 kilometer wandelen in De Onlanden

Golazo Noord Nederland en Natuurmonumenten introduceren de Nature Walk Groningen. Deze wandeltocht voert de deelnemers zondag 27 oktober door het natuurgebied De Onlanden. Met start en finish bij De Hoornseplas.

De routes van - naar keuze - 10 of 20 kilometer voeren de deelnemers over verharde en onverharde paden. In het parcours zijn enkele uitzichtpunten, zoals de 26 meter hoge uitkijktoren, opgenomen.

Verder worden de deelnemers op zes plekken opgevangen door boswachters van Natuurmonumenten. Zij geven daar aanvullende informatie geven over de natuur in het gebied.

Het natuurgebied de Onlanden is ongeveer net zo groot als 2600 aaneengesloten voetbalvelden. Het gebied bestaat uit ruige hooilanden, moeras en bos. Er is volop ruimte voor overtollig water, zodat inwoners van de stad Groningen de voeten bij langdurige, hevige regenval

De inschrijving op www.naturewalkgroningen.nl is woensdag geopend. Deelnemers kunnen de natuur steunen door bij hun inschrijving een donatie te doen aan Natuurmonumenten.