'Burger van werelden' Taiye Selasi opent zevende editie toekomst- en inspiratiefestival Let’s Gro in Groningen

Schrijfster en fotograaf Taiye Selasi uit Lissabon opent woensdag 30 oktober de zevende editie van het gratis toekomst- en inspiratiefestival Let’s Gro. Dat heeft de organisatie van het vierdaagse festival in Groningen donderdag bekendgemaakt.

Let’s Gro biedt een podium aan iedereen die een idee heeft over hoe de stad en de regio Groningen mooier, beter, groener en leefbaarder kunnen worden.

Taiye Selasi opent het festival met een verhaal dat volledig aansluit bij het thema: ‘Together’. De schrijfster en fotograaf is van Nigeriaanse en Ghanese afkomst, geboren in Londen en opgegroeid in Boston, nu woonachtig in Lissabon.

Taiye Selasi, die Latijn en muziek heeft gestudeerd, onderzoekt onze relatie met onze meerdere identiteiten. Ze noemt zichzelf geen wereldburger, maar een burger van werelden. Zo komt een divers palet aan achtergronden in één persoon samen.

Machteld Huber en Saskia Sassen

Behalve de komst van Selasi is die van Machteld Huber en Saskia Sassen aangekondigd. Voormalig huisarts Machteld Huber, oprichter van het Institute for Positive Health (IPH), geeft inzicht in hoe we gezamenlijk naar het begrip gezondheid kijken en hoe we ons veerkrachtiger kunnen opstellen om naar ‘Positieve Gezondheid’ toe te werken.

Saskia Sassen spreekt vrijdag 1 november over inclusiviteit in steden. Ze is ervan overtuigd dat we nieuwe, kleinere steden nodig hebben.

Sassen is hoogleraar sociologie aan de Columbia Universiteit in New York en lid van de commissie voor Global Thought. Ze werd geboren in Nederland, groeide op in Argentinië en Italië, studeerde in Frankrijk, werd opgevoed in vijf talen en begon haar professionele leven in de Verenigde Staten.

Sassen is vooral bekend door haar onderzoeken naar globalisering en internationale migratie.