Brons voor IDEA 2 uit Groningen en Veendam in internationale reclame- en grafische ontwerpcompetitie

Het in Groningen en Veendam gevestigde grafisch ontwerpbureau IDEA 2 is voor de dertigste keer in de prijzen gevallen. Ditmaal won het brons in de Creativity International 49th Media & Interactive Design Awards Competition. Voor de website van Swawek, Handcrafted Interior Design.

Creativity International Design Awards is een van de langstlopende, onafhankelijke reclame- en grafische ontwerpcompetities. Doel is onderscheid en erkenning te genereren voor hoogstaand design en de ontwerpers ervan.

Een aan deze competitie verbonden reizende tentoonstelling gaat de hele wereld over, om media-aandacht te creëren voor de winnaars en dat op meer dan één continent.

New Media & Web Design

IDEA 2 won het brons in de categorie New Media & Web Design; website – business to consumer. Een internationale designjury beoordeelde de inzendingen op creativiteit, codering, presentatie, kleur, copywriting, fotografie, typografie, cinematografie, boodschap, gebruiksgemak en relevantie voor de categorie.

De inzendingen kwamen uit 39 landen, twee Canadese provincies en 32 Amerikaanse staten. 39% van de inzendingen werd onderscheiden met goud (4%), zilver (14%) of brons (21%).

Swawek

IDEA 2 heeft voor de website van Swawek samengewerkt met Sasja Michalski van Sasja Michalski Fotografie en Jan Mol van Draeckensteijn Media. Beiden hebben voor hun werk een certificaat in de categorie brons ontvangen.