Winnaars Kunstcongres exposeren bij VRIJDAG (in de kelder)

De winnaars van het Kunstcongres met perspectief regio Noord 2019 exposeren tot en met 21 september een selectie van hun werk in de De Kelder van VRIJDAG aan de Walstraat 34 in Groningen.

GRONINGEN Het Kunstcongres met perspectief is de plek voor beeldend kunstenaars met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ieder jaar organiseert UWV in samenwerking met publieke en private samenwerkingspartners vijf regionale Kunstcongressen. De dag staat in het teken van talentontwikkeling, exposeren en netwerken.

Assen

Op 18 januari 2019 heeft het Kunstcongres Noord plaatsgevonden in het Drents Museum in Assen. 28 creatieven uit Groningen, Drenthe en Friesland hebben hieraan deelgenomen. De kunstcommissie heeft alle werken van feedback voorzien en de kunstwerken van Quincy Knippers (Eibergen) en Herman Westerdijk (Haren) tot winnende werken geselecteerd. Het publiek koos voor het werk van Pieter Bouwkamp (Groningen). Als onderdeel van de prijs mogen deze kunstenaars exposeren bij gastlocaties in de regio. De expositie heeft CBK Emmen reeds bezocht en is tot en met 21 september te zien bij VRIJDAG, Huis voor de amateurkunst Groningen. Daarna verhuist deze naar Provinciehuis Fryslân in Leeuwarden.

VRIJDAG doet mee aan de kunstroute expoOOST. Deze vindt plaats op zaterdag 14 september tussen 12.00 – 17.00 uur in De Kelder aan de Walstraat 34. De kunstenaars zijn hierbij aanwezig. Om 14.00 uur is er een officieel openingsmoment. Belangstellenden zijn van harte welkom. De kunstenaars vertellen graag meer over hun kunstwerken en passie voor kunst.

Meer informatie: https://perspectief.uwv.nl/kunstcongres. Bekijk de agenda voor openingstijden van de expositie bij VRIJDAG.