Daverende seizoensopening voor MartiniPlaza

MartiniPlaza opende 11 september het theaterseizoen met previews van (grote) producties die in seizoen 2019-2020 in het theater staan.

En met succes. 1500 bezoekers zongen mee met muziek van George Michael dat werd gebracht door Charly Luske en band, dansten op muziek van Dennis van Aarssen, genoten van het Noordpool Orkest, verwonderden zich bij een theatercollege en huiverden bij Ghost Stories. Er was muziek uit Lazarus, het laatste meesterwerk van David Bowie, het publiek ontmoette 2 castleden uit HELLO, DOLLY! en maakte kennis met Annie en Miss Hannigan (Willemijn Verkaik) die de sterren van de hemel zongen.

Willem de Kok, directeur van MartiniPlaza, daagde de bezoeker uit om naar Amadeus te komen. Amadeus is een grootse muziektheaterproductie over misschien wel de meest legendarische componist ooit: Wolfgang Amadeus Mozart. Een bijzondere, onvergetelijke theaterervaring door het Nationale Theater.

Verbazing in de zaal is hoorbaar wanneer Willem de Kok vertelt over de kosten die het met zich meebrengt als MartiniPlaza i.s.m. de Theateralliantie een musical produceert. Aansluitend wordt gevraagd waarom MartiniPlaza dit onderneemt? Een duidelijk antwoord volgt; ,,MartiniPlaza is het grootste theater van het Noorden en daar passen grootse titels bij’’, aldus de directeur van MartiniPlaza. ‘’ MartiniPlaza in Groningen sluit aan in het rijtje theaters in New York, Londen en Amsterdam met titels als Lazarus en We Will Rock You.’’

Trots op We Will Rock You

Met gepaste trots presenteert MartiniPlaza de spectaculaire versie van We Will Rock You. Voor de regie tekent de gerenommeerde Italiaanse regisseur Massimo Piparo (bekend van onder meer Jesus Christ Superstar, Mamma Mia!, Evita en Billy Elliot). Tia Architto speelt een hoofdrol in de rockmusical. Voor deze Zuid-Afrikaanse superster is haar rol als Killer Queen in We Will Rock You een droom die uit komt. De zangeres behoort tot de grootste musicalsterren ter wereld en is een begenadigde vertolkster van het Queen repertoire.

Nieuw theaterseizoen

Komend seizoen kunnen bezoekers genieten van (exclusieve) grote musicals. Er is een breed aanbod voor het hele gezin en muziek in alle soorten en maten met o.a. tributes met muziek van Queen, George Michael, Pink Floyd, Elton John, The Rolling Stones, Rod Stewart, ABBA, Neil Diamond en the BeeGees. Diverse cabaretiers zoals Jochem Myjer, Tineke Schouten en Najib Amhali zorgen voor een heerlijke avond uit.

Het complete programma staat op www.martiniplaza.nl.