Basisschool De Pendinghe in Groningen is Schooljudo-school

Basisschool De Pendinghe kan zich dankzij Stichting IT4Kids Schooljudo-school noemen. 93 leerlingen werken dit schooljaar aan belangrijke Schooljudo-waarden als vertrouwen, weerbaarheid en beheersing.

IT4Kids zet zich in voor kinderen die vanuit hun thuissituatie minder mogelijkheden hebben om zich op sportief gebied te ontwikkelen.

De stichting zamelt gebruikte en afgeschreven hardware in en schenkt, namens de donateur, de waarde hiervan aan de goede doelen die zich in zetten voor kinderen.

Donatie IT4Kids

Schooljudo is een van deze goede doelen. De Pendinghe kan dankzij een donatie van Stichting IT4Kids een stuk goedkoper deelnemen aan het Schooljudo-programma.

Schooljudo gelooft dat ieder kind uniek is. En dat judo het ultieme middel is om een kind in zijn of haar kracht te zetten. Zowel motorisch als sociaal-emotioneel.

Op de judomat en in een digitale leeromgeving

Met echte judomatten en judopakken tovert Schooljudo het gymlokaal om tot dojo. Naast de lessen op de mat hebben deelnemende scholen toegang tot een digitale leeromgeving. Met onder meer beweeg- en praatlessen.