Mattias Gijsbertsen mag Koen Schuiling ambtsketting Groningen omhangen

Koen Schuiling wordt maandag 30 september in een bijzondere raadsvergadering geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Groningen. Mattias Gijsbertsen mag de nieuwe burgemeester de ambtsketting omhangen

Plaatsvervangend raadsvoorzitter Berndt Benjamins zit de bijzondere raadsvergadering voor. Op het programma staan toespraken van commissaris van de koning René Paas en locoburgemeester Mattias Gijsbertsen; de huidige burgemeester Peter den Oudsten neemt vrijdag 27 september afscheid. Verder zijn er bijdragen van stadshistoricus Beno Hofman en stadsdichter Renée Luth.

De bijzondere raadsvergadering wordt afgesloten met een toespraak van de nieuwe burgemeester. Hij is op dit moment nog burgemeester van Den Helder. Eerder was hij raadslid en wethouder in Groningen.

Schuiling zal in de periode na zijn installatie als burgemeester kennismaken met inwoners, instellingen en organisaties in de gemeente.

Te volgen via de website van de gemeenteraad

De bijzondere raadsvergadering is alleen toegankelijk voor genodigden, onder wie vertegenwoordigers van wijk- en dorpsverenigingen. Dit vanwege de capaciteit van de raadzaal van het stadhuis. De is evenwel te volgen via website van de gemeenteraad.