3FM Serious Request loopt dwars door Drenthe en Groningen en sluit op kerstavond af met groot feest op de Ossenmarkt

De route die zes 3FM-dj’s afleggen voor de inzamelingsactie Serious Request is bekend. Ze beginnen in Goes en gaan in estafettevorm te voet door Nederland naar Groningen. In de stad sluiten ze af met het grote eindfeest.

De dj’s Mark van der Molen, Rámon Verkoeijen (Mark+Rámon), Frank van der Lende, Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman lopen in de week voor kerst 500 kilometer door Nederland. Voor de Serious Request-actie maken ze 24 uur per dag live radio om geld in te zamelen voor het Rode Kruis, die het geld gebruikt om jonge mensen te beschermen tegen mensenhandel.

De route begint op de Grote Markt in Goes op 18 december en eindigt op kerstavond op de Ossenmarkt in Groningen, waar de eindshow plaatsvindt en waar de opbrengst van bekend wordt gemaakt.

Etappes

In totaal lopen de dj’s 25 etappes. In de 21ste etappe (die begint op 23 december om 14.00 uur) steken de dj’s de grens tussen Overijssel en Drenthe over. Vervolgens lopen ze dwars door Drenthe en Groningen, met als eindpunt de Ossenmarkt in Stad.

Luisteraars kunnen een plaat aanvragen en doneren of ze kunnen zelf een actie opzetten. Dit jaar kunnen luisteraars bovendien meelopen met de dj’s en zich daarvoor laten sponsoren.