d’Olle Grieze in nieuw NTR programma

GRONINGEN van 16 tot en met 19 september stond de d’Olle Grieze in de picture voor opnames van het NTR programma Het Verborgen verleden van Nederland. Waldemar Torenstra, onder andere bekend als acteur in de films Singel 39 en Baantjer, dook in de geschiedenis van de Martinitoren en sprak met mensen over hun speciale band die zij met de toren hebben.

Donderdagmiddag 19 september ging Waldemar voor de laatste keer de trappen op. „Wat een machtig uitzicht met dit heerlijke weer”, glundert hij. „Eerder deze week stonden we hier ook. Toen was het grijs en regenachtig, maar ook dat gaf een prachtige gloed.” Met zijn blije kop en rustige uitstraling oogt hij ontspannen.

Torenstra is vooral op zoek naar de emoties over een plek en het verhaal wat daar achter zit. En waar kan dat beter op en rond die plek zelf? De presentator is geen vreemde in de stad. Hij woonde hier op kamers toen hij op het Noordelijk Avond College zat en speelde een aantal jaren bij het Noord Nederlands Toneel. „Ik heb zelf ook wel iets met deze toren en keek ook altijd wel even opzij als ik vroeger langsfietste.” Vertelt hij.

De serie Het Verborgen Verleden van Nederland wordt vanaf oktober uitgezonden. Het programma schetst plekken als Soestdijk, Giethoorn en de Brandaris op Terschelling. De verwachting is dat de uitzending over de Martinitoren eind november of begin december te zien is bij de NTR.

Ineke Doornbos