Boze man (39) duwt naakte ex in haar huis in Zuidlaren bal in mond

Een 39-jarige man is afgelopen mei het huis van zijn ex binnengedrongen via een opengebroken raam. De man was gefrustreerd, omdat hij ontdekt had dat zij die nacht ervoor niet thuis had geslapen.

De nietsvermoedende vrouw stond onder de douche. De man trok het douchegordijn zo hard opzij dat het stukging. Daarna sleurde hij zijn ex naar de slaapkamer en gooide haar op bed. Hij zou haar ook geschopt en geslagen hebben. Vervolgens duwde de man haar een balletje in de mond.

Doodsbang

De verdachte ontkende vrijdag bij de politierechter dat hij zijn ex, de moeder van hun dochtertje, had geschopt of geslagen. De inwoner van Zuidlaren gaf wel toe dat hij haar op bed heeft gegooid. ,,Zij heeft mij gekrabd en ze schreeuwde heel hard. Om dat schreeuwen te stoppen heb ik haar inderdaad een balletje in de mond geduwd. Het was zo’n balletje van Ballorig. Ik had dat niet moeten doen.”

De vrouw heeft schriftelijk aangegeven dat zij doodsbang is geweest. Zij was bang dat de man haar zou verkrachten, omdat hij herhaaldelijk in berichtjes had geschreven dat hij nog een keer met haar wilde.

Scheurtje bij lip

Na het voorval is de verdachte een contact- en gebiedsverbod opgelegd. Daar heeft hij zich niet aan gehouden. Juli dit jaar is de man opgepakt en drie dagen vastgezet. Sindsdien zou hij zich wel aan het verbod houden. De politierechter oordeelt dat alle strafbare feiten kunnen worden bewezen. De vrouw had een scheurtje bij haar lip en een rode plek op haar bovenbeen.

40 uur werkstraf

Volgens de rechter kan worden bewezen dat hij haar minimaal een keer heeft geslagen. De man is veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur en drie weken voorwaardelijke gevangenisstraf en verplichte behandeling. Voor het overtreden van het contactverbod is hem twee weken cel voorwaardelijk opgelegd.

Contactverbod

Het contact- en gebiedsverbod is voor in elk geval een half jaar verlengd. Bij elke overtreding moet de man drie dagen de cel in. Hij moet het slachtoffer 546 euro schadevergoeding betalen.