Onderzoekers RUG en UMCG maken kans op Klokhuis Wetenschapsprijs

Hoe kom je af van spinnenangst en hoe leven kinderen in een asielzoekerscentrum? Het is een greep uit de vragen waarop Groningse wetenschappers antwoord zoeken. Vier van hen maken kans op de Klokhuis Wetenschapsprijs.

Televisieprogramma Het Klokhuis en festival InScience reiken de prijs jaarlijks uit aan het meest interessante en relevante wetenschappelijk onderzoek voor kinderen tot 12 jaar. Uit bijna 60 inzendingen van Nederlandse universiteiten, hogescholen en ziekenhuizen is een top-10 geselecteerd. Daarop prijken vier Groningse kanshebbers: drie onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en één van het Universitair Medisch Centrum.

Winnende onderzoek komt op TV in Het Klokhuis

Rachel de Jong onderzoekt in haar Durfpoli fobieën bij kinderen. Annelies van Ginkel bestudeert de invloed van de wolf op het bos. Elianne Zijlstra onderzoekt hoe het leven van kinderen in asielzoekerscentra eruitziet en Thea Vedelaar werkt aan betere meetmethodes voor griep en verkoudheid.

De Klokhuis Wetenschapsprijs wordt uitgereikt op 6 november bij de opening van het festival InScience in Nijmegen. Aan het winnende onderzoek wordt ook een aflevering van Het Klokhuis gewijd.