Gemeenten en provincie dringen opnieuw aan op herstel Paddepoelsterbrug

Als de vorig jaar kapot gevaren Paddepoelsterbrug in Groningen niet wordt hersteld en ook geen veerpontje komt, moet Rijkswaterstaat zo snel mogelijk zorgen voor een ander realistisch alternatief: een negen meter hoge vaste loop- en fietsbrug.

Dat stellen de provincie en de gemeenten Groningen, Het Hogeland en Westerkwartier in een gezamenlijke brief. Daaruit blijkt andermaal dat hun geduld over het uitblijven van het herstel van de verbinding over het Van Starkenborghkanaal op raakt.

De Paddepoelsterbrug werd meer dan een jaar geleden aangevaren door een binnenvaartschip na een fout van de brugwachter. Mensen die de brug aan de noordoostkant van de Stad gebruiken om bijvoorbeeld naar hun werk of school te fietsen, moeten sindsdien bijna een half uur omfietsen.

Doorn in het oog

Dat is de gemeenten en ook de provincie een doorn in het oog, bleek al eerder. Alle politieke partijen in de regio riepen minister Cora van Nieuwenhuizen vorige week nog op om de Paddepoelsterbrug snel te vervangen.

Om ervoor te zorgen dat omwonenden, forensen, scholieren en ook recreanten weer gebruik kunnen maken van de belangrijke fietsroute melden de gemeenten en provincie zich nu ook bij Rijkswaterstaat.