Aanpassingen in dienstregeling bussen voor 4 Mijl van Groningen

Qbuzz zet zondag extra bussen in om de 23.000 deelnemers en de tienduizenden toeschouwers van de 4 Mijl van Groningen tijdig op de plaats van bestemming te krijgen. Ook stoppen enkele lijnen extra bij P+R Haren en is de route van veel buslijnen in de stad Groningen sterk aangepast.

Veel wegen worden voor de 4 Mijl van Groningen afgesloten voor het verkeer. Om ervoor te zorgen dat de bussen kunnen blijven rijden, zijn routes van veel lijnen aangepast.

Alle bussen die normaal via het centrum van Groningen rijden, of via het UMCG, doen dat zondag tussen 12.00 en 18.00 uur niet. Reizigers die op deze momenten naar het centrum reizen, wordt aangeraden in of uit te stappen bij het Hoofdstation.

Voor reizigers van en naar het UMCG rijdt twee keer per uur een speciale buslijn 64 (Kardinge – UMCG – Station Noord).

Extra ritten Q-link 5

Q-link lijn 5 rijdt op zondag niet, zoals gebruikelijk, elk uur tussen Annen – Zuidlaren en P+R Haren – Groningen, maar twee keer per uur; tussen 11.00 en 18.00 uur.

Extra stoppen bij P+R Haren

Qliner 300 van Emmen, via Borger en Gieten, naar Groningen en Qliner 309 van Assen naar Groningen stoppen zondag tot 14.00 uur extra bij P+R Haren. 4 Mijl-deelnemers kunnen hier uitstappen en naar de start lopen.

Voor de terugreis kunnen de lopers bij het Hoofdstation van Groningen opstappen.