Actie voor skatepark in Stad: 'Groningen is nu de meest waardeloze skatestad van Nederland'

ROOD Groningen, de jongerenorganisatie van de SP, en skatersgroep Rollend Groningen vinden dat Groningen een fatsoenlijk skatepark ontbeert. Ze hebben daarom gisteren een pakket van eisen overhandigd aan wethouder Inge Jongman van de gemeente Groningen.

Om hun pleidooi voor een skatepark van Olympisch formaat kracht bij te zetten, hielden ROOD Groningen en Rollend Groningen 29 augustus een skatewedstrijd op het het Waagplein in Groningen. Omdat de verantwoordelijke wethouder noch raadsleden hierbij aanwezig waren, hebben ROOD en Rollend Groningen wethouder Inge Jongman woensdag opgezocht en haar eisenpakket overhandigd.

Veilige, nieuwe plek

ROOD en Rollend Groningen willen een veilige, nieuwe plek die genoeg ruimte biedt aan de honderden skateboarders, BMX’ers en inline skaters die de stad rijk is.

Ze wijzen daarbij op de dringende oproep van het NOC*NSF om een topsportklimaat voor deze Olympische sporten te creëren.

Verder eisen de skaters actief betrokken te willen worden bij de totstandkoming van een nieuw skatepark.

‘Meest waardeloze skatestad van Nederland’

,,Groningen is op dit moment met afstand de meest waardeloze skatestad van Nederland”, zegt Bram Roenhorst van Rollend Groningen.

,,Groningse skaters reizen nu massaal af naar bijvoorbeeld Leeuwarden om daar te skaten. Daar hebben ze namelijk wel een goed, veilig en modern skatepark. Alle grote gemeenten in Nederland investeren in een skatepark, waarom Groningen niet?”

ROOD en Rollend Groningen proberen gemeenteraad en de verantwoordelijk in de raadsvergadering van 19 november te overtuigen van de noodzaak voor een nieuw skatepark.