Slim inpakken voor je verhuizing - 4 tips

Aangeboden door: Verhuisoffertes.com

Als je gaat verhuizen, komt daar een hoop bij kijken. Vooral het inpakken van al je spullen zorgt bij veel mensen voor stress. Hoe moet je alles in dozen krijgen en hoe zorg je ervoor dat je dit efficiënt doet en overzichtelijk houdt? Met een aantal handige tips die je vindt in dit artikel, gaat het inpakken van de verhuisdozen.

Start met spullen die je niet vaak gebruikt

Als je begint met inpakken, is het slim om te beginnen met spullen die je niet meer gebruikt terwijl je in je oude huis woont. Denk bijvoorbeeld aan de kerstspullen, de spullen op zolder en oude administratie. Zo voorkom je dat je de verhuisdozen in moet duiken omdat je iets nodig hebt, terwijl je het al hebt ingepakt.

Geef elke doos een label

Om het inpakken overzichtelijk te houden, is het cruciaal om goed te labelen. Schrijf op elke doos wat er allemaal in zit en geef ook aan naar welke kamer in je nieuwe huis de doos moet. Om dit te bepalen kan je alvast een plattegrond van je nieuwe woning maken om zo te bepalen wat waar terecht moet komen. De mannen van de verhuisservice zet zo de dozen geordend in de verhuiswagen en vervolgens op de juiste plek in huis. Zo voorkom je ook achteraf gesleep met zware dozen en meubels.

Houd de dozen draagbaar

Hoewel het verleidelijk is om de verhuisdozen helemaal vol te stoppen, is dat niet handig. Probeer ervoor te zorgen dat je de dozen niet vult met alleen maar zware dingen. Dat is voor de erkende verhuizers niet fijn om te tillen en voor jou niet fijn om te verplaatsen. Vul een doos bijvoorbeeld voor de helft met boeken en voor de helft met dekens of kussens. Zo hou je het gewicht van de dozen goed en kan je toch goed groeperen.

Zorg voor een aparte weekendtas

Na een lange dag verhuizen wil je niet liever dan slapen. Dan is het fijn om een aparte weekendtas te hebben waar de broodnodige spullen inzitten. Stop hier je toiletspullen, medicijnen en bijvoorbeeld een schone set kleren in. Zo hoef je niet nog door verhuisdozen te spitten voordat je vindt wat je zoekt. Geef elk lid van je huishouden een eigen weekendtas om je verhuisdag soepeler te laten verlopen en goed af te sluiten.