Voorkom wintermoeheid

Aangeboden door: The Bagstore

De zomer is voorbij, de herfst in volle gang en de winter komt er aan. De dagen worden kouder en korter. De blaadjes vallen en ‘volgend jaar zomer’ klinkt nog heel ver weg.

Minder licht zorgt bij veel mensen voor een depressie. Hoe voorkom je dat de korte regenachtige herfstdagen invloed hebben op je humeur? Hoe weer je je tegen de wintermoeheid? Heel eenvoudig met het plannen van een (hele) korte vakantie. 

De tijd dat we dachten dat alleen lange vakanties ons gelukkig maken, is voorbij. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat een korte vakantie voor net zoveel geluk zorgt. Meerdere dagen of meerdere herinneringen tijdens de vakantie maken niet dat je vakantiegeluk daarna langer duurt. 

Korte vakanties

Uit dit onderzoek blijkt ook dat een vakantie van 3 tot 6 dagen het meest optimaal is. Dat klinkt als een lang weekend en die is, in tegenstelling tot een lange vakantie, veel makkelijker in te plannen. Pak je weekendtas dus maar vast in, want dat wintersportvakanties de laatste jaren steeds populairder zijn geworden, is niet alleen vanwege het skiën of snowboarden. Juist in die tijd van het jaar zijn we aan vakantie toe en is de zomervakantie nog te ver weg. Niet zo raar dus dat velen kiezen voor een extra, meestal wat kortere, vakantie. 

Door het verschuiven van de schoolvakanties maar zeker ook door dat vliegtickets die de laatste jaren enorm gedaald zijn, zijn de korte vakanties steeds populairder geworden. Stedentrips zijn nu helemaal hot. Even een lang weekend of midweek weg om een andere stad te bezichtigen. Steden die vaak in de zomer te warm of te druk zijn. Een andere cultuur opsnuiven, even bijtanken en ’s avonds romantisch dineren. Dat klinkt je vast als muziek in de oren. 

Maar ook een paar dagen de natuur in, doen wonderen voor je humeur. Wandelschoenen aan en met een heuse travelbags of een waterdichte rugzak de bossen in of struinen aan zee. Frisse lucht opsnuiven en daarna bij de open haard bijkomen met chocolademelk met slagroom of een goed glas rode wijn.  

Het zijn dus juist deze korte trips dus die je weer energie geven. Daarnaast zorgen ze er voor dat je vaker een vakantie hebt om naar uit te kijken en naar af te tellen. En als je slim omgaat met feestdagen en je vakantiedagen, kun je met die paar dagen heel vaak een korte vakantie houden. 

Voorpret

Het aftellen naar de vakantie geeft het zelfde gevoel als toen je klein was en je uitkeek naar je verjaardag of sinterklaas. En dan de voorbereiding. Het geeft je al bijna het gevoel dat je er bent. Weg met de winterdepressie dus.  Bij het surfen op internet waan je je vaak al even op de plaats van bestemming. Je vergeet de regen buiten en dat de dagen korter en kouder zijn. Goed tegen een mogelijk komende depressie dus. En met meerdere kortere trips, heb je meer om aan terug te denken. En laat nu juist dit laatste voor een deel van het vakantiegeluk zorgen. Plannen en boeken dus en hup er op uit.