Cobien Nieuwpoort uit Groningen bij afscheid als dirigent benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Cobien Nieuwpoort uit Groningen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen werden haar zondagochtend in de Immanuelkerk in Groningen opgespeld door burgemeester Koen Schuiling. Dit gebeurde bij haar afscheid als dirigente.

Zangeres, zangpedagoge en muziekcoach Cobien Nieuwpoort (1964) was sinds 2003 dirigent van de cantorij Viering op Weg van de Immanuelkerk in Groningen. Daarnaast geeft zij workshops stemvorming en treedt zij op als muziekcoach.

The New Life

Ook was zij nadrukkelijk betrokken bij de oprichting van het Syrische koor The New Life, dat zelfs enige tijd bij haar thuis oefende. Later is ze ook als dirigent aan de slag gegaan met gasten van de bed-bad-broodopvang in Groningen.

Scratchprojecten

Behalve dirigent is Nieuwpoort initiator en organisator van ‘scratchprojecten’. Daarbij studeert een groot aantal mensen in één dag een muziekstuk in om dit stuk diezelfde dag nog uit te voeren.

Daarnaast heeft ze tijdens vakanties een muziekproject opgezet in Sri Lanka. Hiervoor schafte ze ter plekke muziekinstrumenten aan.