Jumbo mag alsnog uitbreiden in Groningse Oranjebuurt

De Jumbo-supermarkt aan de Groningse Wilhelminakade mag de voormalige Mitra-slijterij alsnog bij de winkel trekken. Voor het Oranjebuurtcafé dat daar nu nog zit, heeft dat voorlopig nog geen gevolgen.

In maart zag de Maripaan Groep, uitbater van de Jumbo-vestiging en nog dertien franchisefilialen in Groningen en Drenthe, een vergunning nog geweigerd door de gemeente Groningen. Die oordeelde dat de brandveiligheid en ook het exterieur van de winkel in het bouwplan niet aan de eisen voldeden.

Na aanpassing alsnog groen licht

Nu het supermarktconcern zijn plannen op deze punten heeft aangepast, geeft de gemeente alsnog groen licht. De zaak wordt daardoor straks zo’n 150 vierkante meter groter. Het gaat echter nog zeker een halfjaar duren voor de verbouwing van start kan, zegt mede-eigenaar Paul Papo van de Maripaan Groep.

Tot die tijd kan het ‘popup’-café, dat vorig jaar december de deuren opende voor bewoners van de omliggende Oranjebuurt, volgens de supermarktondernemers gratis gebruik blijven maken van de vroegere slijterij. Maripaan kijkt de komende maanden of het café bij de voorgenomen herinrichting een nieuwe plek kan krijgen. Bijvoorbeeld in de personeelskantine of in een nieuwe koffiehoek in de winkel.

‘Oranjecafé krijgt nieuwe plek in winkel of de buurt’

,,Mocht het niet lukken om het Oranjecafé in te passen bij de verbouwing, dan zoeken we een alternatief in de buurt’’, zegt Papo. ,,We zijn daarover in gesprek met de initiatiefnemers en de gemeente.’’