Top Dutch Solar Racing zevende na dag twee Bridgestone World Solar Challenge

De zonneauto Green Lightning van Top Dutch Solar Racing heeft de tweede dag van de Bridgestone World Solar Challenge op de zevende plek afgesloten. Het uit 26 studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en Friesland College bestaande team zag zich genoodzaakt een extra stop te maken. De temperatuur van de auto liep te ver op.

Top Dutch Solar Racing maakte de extra stop omdat het niet het risico wilde lopen dat de accu later niet meer opgeladen zou kunnen worden.

,,Bij oververhitting laadt de accu niet tijdens het rijden. Dat komt door het geringe verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur”, zegt Hessel de Groot, een van de mechanical engineers. ,,De lucht van buiten die normaal gesproken koelt was te heet, wat het koelen van de elektronica lastig maakt”

Erg heet in het noorden

,,In het noorden, waar ze nu zitten is het erg heet, vandaar dat de temperatuur van de auto zo kan oplopen. Hoe meer we naar het zuiden gaan, hoe koeler het wordt. Dan is oververhitting geen probleem meer.”

Na de race is de auto helemaal opgeladen. Vervolgens zijn alle technische checks uitgevoerd.

De Green Lightnig heeft op dag twee 676 kilometer afgelegd. De Bridgestone World Solar Challenge duurt tot 20 oktober.