Wie zijn de Noord-Groninger sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar? Nomineer jouw favoriet

Wie zijn volgens jou de Noord-Groninger sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar? Stichting EemsmondSport Delfzijl roept op jouw favorieten te nomineren. De uitslag wordt 7 februari bekendgemaakt op het zevende Noord-Groninger Sportgala.

Naast de Noord-Groninger sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2019 wordt ook een sporttalent van het jaar gekozen. Hiervoor komen uitsluitend sporters in aanmerking die in het jaar 2019 een opvallende sportieve prestatie geleverd hebben.

De genomineerden moeten woonachtig zijn in de gemeenten Loppersum, Delfzijl, Appingedam en Het Hogeland of in de voormalige gemeente Ten Boer. Professionele sporters zijn uitgesloten van deelname.

Nomineren kan (tot en met 31 december) via info@eemsmondsport.nl.

Definitieve lijst

De definitieve lijst wordt 1 januari 2020 opgesteld. Het aantal voordrachten bepaalt of iemand op deze lijst komt te staan.

In de categorieën sportman, sportvrouw en sporttalent worden drie genomineerden op deze lijst geplaatst, in de categorie sportploeg vijf. Vervolgens kan op deze genomineerden gestemd worden. De stemronde sluit 5 februari 2020.

EemsmondSport kent zelf een oeuvreprijs toe.

Het Noord-Groninger Sportgala vindt plaats in De Poort in Winsum.