Drachtster Boys zet Hans van der Ploeg uit Groningen op non-actief

Zaterdag-eersteklasser Drachtster Boys heeft met onmiddellijke ingang trainer Hans van der Ploeg op non-actief gesteld.

De inwoner van Groningen wordt verantwoordelijk gehouden voor de matige seizoensstart van de ambitieuze club. Afgelopen zaterdag ging het uitduel tegen PKC met liefst 6-4 verloren. Van de vier gespeelde wedstrijden is er nog maar een gewonnen, uit bij Pelikaan S (0-4).

De twee thuisbeurten tegen Noordscheschut (0-1) en Blauw Wit ‘34 (0-1) gingen de mist in waardoor Drachtster Boys momenteel slechts elfde staat.

Vorig jaar deed Drachtster Boys lang mee om de titel en reikte het tot de halve finale van de noordelijke KNVB-beker. Het werd in de halve finale uitgeschakeld door Flevo Boys, maar plaatste zich daardoor wel tot het grote bekertoernooi. In augustus ging die eerste bekerronde verloren in een thuisduel tegen Dongen.

Er moeten nog zaken worden afgehandeld

Vandaag wilde niemand reageren op de ontstane situatie. ,,Ik kan bevestigen dat ik op non-actief ben gezet’’, aldus Van der Ploeg, ,,maar kan er verder niet op ingaan. Er moeten nog bepaalde zaken worden afgehandeld.’’

Dat bevestigde Drachtster Boys-voorzitter Gijs Lokhorst. ,,Ik doe nu nog geen mededelingen’’, meldde hij per sms. ,,Ik heb vanavond (donderdag) een gesprek met Van der Ploeg. Tot die tijd geen externe communicatie.’’

Drachtster Boys speelt zaterdag voor de derde keer thuis dit seizoen. Het is dan gastheer van Balk.