Trendship: Alles moet een verhaal zijn. Een goed verhaal

Twee dagen lang ging Trendship in Martiniplaza op zoek naar vernieuwing, groei en inspiratie. Woensdagavond voor ondernemers en beleidsmaker, donderdag voor vooral veel studenten.

Op het podium in de grote zaal van Martiniplaza oogt hij nietig. Maar nietig is rapper Jiggy Djé niet. Verre van. De eigenaar van platenlabel Top Notch heeft zo ongeveer elke artiest met een beetje naam onder contract.

Miljoenen abonnees

Op YouTube hebben de kanalen TopNotch en Noah’sArk miljoenen abonnees. Het aantal minuten dat ernaar wordt gekeken is duizelingwekkend.

Jiggy Dje, in het burgerleven luistert hij naar de naam Vincent Patty, weet dus waar hij het over heeft als het over groei gaat. Al mag groei geen doel op zich zijn, houdt hij zijn gehoor voor: ,,Groei moet een gevolg zijn van iets anders dan je eigenlijk wilde.’’

Playground

Op het podium van Trendship is het een van de vele wijsheden die deze donderdag worden gedebiteerd. Maar er is meer in Martiniplaza.

Hand in hand met vernieuwing en inspiratie gaan uitproberen en plezier. Daarvoor is een playground ingericht.

Met elektrische voertuigen om te proberen, met een reuzenrad die de bezoeker uitzicht biedt, maar tegelijk ook geestelijk voedsel dankzij een podcast van Omdenken. En een escape room van Defensie.

Toekomst

De playground bevat ook diverse stands en de Lightyear One. De Litghtyear One is een auto, althans qua uiterlijk. Maar verder houdt elke vergelijking wel ongeveer op. De motorkap is geen motorkap, er zit namelijk geen motor onder.

Die motor zit in de wielen. De auto laadt zichzelf op dankzij ingebouwde zonnecellen.

In Martiniplaza staat een model van de auto van de toekomst, het prototype staat in het buitenland. De Lightyear is waarschijnlijk het meest gefotografeerde onderdeel van Trendship.

Inspiratie

Achter in een hoekje van de playground wordt echt gewerkt aan inspiratie. Daar houden Friso Visser van Brain Fuel en Linda Vermaat van Innofest een workshop die toe doet.

,,We hebben een vraagstuk opgeworpen waarmee de bezoekers direct aan de slag konden’’, zegt Visser in de camera van Noordz. ,,Geld verdienen willen we allemaal’’, voegt Vermaat toe. ,,Maar laten we geld verdienen door de wereld een beetje mooier te worden.’’

En dat is een verhaal dat Jiggy Dje misschien ook wel zou willen vertellen. ,,Want ik ben een rapper en wat een rapper wil is verhalen vertellen. Alles moet een goed verhaal zijn.’’