‘Beats in je bovenkamer’: muzikaal congres met college prof. dr. Erik Scherder in Haren

Wat is het effect van muziek op de ontwikkeling van het kinderbrein? Word je beter in taal door naar muziek te luisteren? Prof. dr. Erik Scherder beantwoordt deze vragen woensdag 13 november tijdens het congres ‘Beats in je bovenkamer’ in De Biotoop in Haren.

Prof. dr. Erik Scherder geeft college. Illustratie: K&C | Meinte Strikwerda

‘Beats in je bovenkamer’ is een muzikaal onderwijscongres, georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur en Méér Muziek in de Klas. Doel is muziekonderwijs een vaste plek te geven in de lesprogramma’s.

Ruim 250 leerkrachten en schooldirecteuren nemen deel. De leerkrachten volgen, na het college van de van ‘De Wereld Draait Door’ bekende Scherder, workshops, zodat ze de volgende dag in de klas gelijk met de kinderen aan de slag kunnen met muziek.

De schooldirecteuren gaan in een werksessie met elkaar in gesprek over de mogelijkheden van muziekonderwijs op hun school.

De Muziektafel Groningen

Het congres ‘Beats in je bovenkamer’ is georganiseerd in opdracht van De Muziektafel Groningen. Deze organisatie is ontstaan nadat Groningen als eerste stad van Nederland een muziekconvenant ondertekende, met de naam Méér Muziek in de Klas Lokaal Groningen.

Elf partijen in de gemeente, waaronder schoolbesturen en culturele instellingen, werken samen om muziek een vast onderdeel te laten zijn van het onderwijsprogramma.

Dit jaar sluiten ook De Rijdende Popschool en Kids First COP groep aan bij het convenant.