Provinciale kick-off Week van de Pleegzorg in Het Hogeland: 'Pleegouder zijn verbreedt de blik'

Kindcentrum ‘t Groenland in Zuidwolde was donderdagmiddag toneel van de provinciale kick-off van de Week van de Pleegzorg. Wethouder Kristel Rutgers van de gemeente Het Hogeland gaf het startschot voor de week waarin de aandacht wordt gevestigd op het tekort aan pleegouders.

Vervolgens gingen pleegouders, pleegzorgorganisaties en medewerkers van gemeenten met elkaar in gesprek over wat het is om een pleeggezin te zijn en wat daarbij komt kijken.

,,Pleegouder zijn verbreedt de blik. Verruimt het denken. Verlegt de horizon. En biedt kinderen perspectief. Neem dat eens in overweging. Ga de uitdaging aan en informeer eens”, zei Rutgers bij die gelegenheid.

Bovendien bood ze de aanwezige pleegouders een dagje uit met het hele gezin aan naar Adventurepark Waddenfun in Wehe-den Hoorn. Als blijk van waardering voor hun werk.

Voorlichtingsbijeenkomst

De samenwerkende pleegzorgorganisaties houden in de Week van de Pleegzorg op tal van plaatsen in de provincie Groningen voorlichtingsbijeenkomsten.

In Rutgers’ gemeente Het Hogeland vindt maandag 4 november (19.45 uur) zo’n bijeenkomst plaats; in Het Spijslokaal in Warffum.