Het Huis van Ome Loeks: pilot met gratis kinderopvang op zaterdagen in binnenstad Groningen

Groningen City Club en Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) starten een pilot met gratis kinderopvang in de binnenstad op zaterdag. SKSG Kastanjeplein (Nieuwstad) wordt hiervoor omgetoverd tot ‘Het Huis van Ome Loeks’.

Kinderen tussen de 4 en 10 jaar mogen op zaterdagen maximaal drie uur gratis in Het Huis van Ome Loeks verblijven. ,,Terwijl hun ouders, lekker ongezien, de cadeautjes voor de feestdagen scoren, zorgen wij dat kinderen de tijd van hun leven hebben in Het Huis van Ome Loeks”, zegt Guido Heeringa van SKSG.

,,We bieden hier leuke workshops en activiteiten in een veilige omgeving. Gezinnen kunnen hierdoor langer van onze prachtige stad genieten. ”

Kindvriendelijke binnenstad

Het Huis van Ome Loeks is een van de initiatieven van Groningen City Club om de binnenstad van Groningen kindvriendelijker te maken.

,,De binnenstad van Groningen moet voor iedereen een geweldige plek zijn om te verblijven, om te winkelen en te genieten van het culturele aanbod”, zegt Eric Bos van Groningen City Club.

,,Gezinnen met jonge kinderen krijgen met het Huis van Ome Loeks nu ook de kans om even zonder kinderen onze prachtige stad te verkennen. In de wetenschap dat ze op een centrale locatie veel plezier hebben met andere kinderen.”

Groningen City Club en SKSG hebben in de binnenstad en onder SKSG-ouders onderzocht of er voldoende draagvlak voor Het Huis van Ome Loeks was.

7 zaterdagen

Het huis van Ome Loeks is vanaf 9 november 7 zaterdagen van 10.00 tot 17.00 uur geopend; tot en met 21 december. De toegang is gratis. Wel wordt een maximum gesteld aan de groepsgrootte.