Alfa-college heeft primeur met Primus: eerste studentenvereniging alleen voor mbo'ers

Een primeur voor Nederland: 7 studenten van het Alfa-college in Groningen hebben met Primus een studentenvereniging opgericht die zich uitsluitend op mbo’ers richt.

Doel is mbo-studenten van roc’s in en rondom Groningen met elkaar in contact te brengen, een netwerk met bedrijven te ontwikkelen én samen een leuke studententijd te hebben.

,,Met Primus gaan we mbo-studenten van verschillende scholen bij elkaar brengen, want normaal gesproken heb je alleen contact met studenten van je eigen school”, zegt Wesley Wedzinga, een van de oprichters.

,,Bij onze vereniging gaan we samen studeren, eten en drinken, vergaderen en plezier maken. Daarnaast willen we een netwerk met bedrijven creëren zodat onze leden makkelijker aan een stageplek of baan komen.”

Geen andere studentenvereniging voor mbo’ers

In het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK) staan geen andere verenigingen die als doel hebben zich in te zetten voor alleen mbo-studenten. Dit blijkt uit onderzoek van de notaris waar de akte voor de oprichting van Primus is getekend.

De oprichters van deze mbo-studentenvereniging hebben zelf ook research gedaan. ,,We hebben in heel Nederland contact gehad met mbo-instellingen en op het internet gezocht of ze net als wij een studentenvereniging voor alleen mbo’ers hebben”, zegt mede-oprichter Leon Tjemmes.

,,We vonden geen ROC’s die dit hebben. Er zijn wel studentenverenigingen die mbo’ers aannemen, maar ze zijn dan een mix van hbo- én mbo-studenten.”

Mbo-studenten die lid willen worden van Primus, kunnen een e-mail sturen via de Instagram-pagina ‘studentenverenigingprimus’. Rechtstreeks mailen kan ook: studentenverenigingprimus@outlook.com.