Groninger Statenlid Johan ten Hoove (50PLUS) wint Klare Taal Bokaal 2019

Fractievoorzitter Johan ten Hoove van de Provinciale Statenfractie van 50PLUS heeft de Klare Taal Bokaal 2019 gewonnen. Volgens de jury sprak de inwoner van Groningen woensdag de meest begrijpelijke taal bij de behandeling van de begroting.

De Provinciale Statenleden werden vanaf de publieke tribune beoordeeld door een jury bestaande uit jongeren van de Jongeren Adviesraad van de provincie Groningen.

De jury lette er daarbij vooral op dat de volksvertegenwoordigers een samenhangend verhaal hielden in begrijpelijke taal.

Weinig moeilijke woorden en veel gevoel voor humor

Johan ten Hoove gebruikte volgens de jongeren weinig moeilijke woorden en sprak met veel gevoel voor humor. Bovendien liet hij volgens de jury zien goed geïnformeerd te zijn.

Robert de Wit van het CDA en Bram Schmaal van Groninger Belang werden respectievelijk als 2de en 3de.

Klare Taal Bokaal

De uitreiking van de Klare Taal Bokaal in Provinciale Staten van Groningen is een uitvloeisel van het provinciaal jeugddebat, dat jaarlijks plaatsvindt. Ingewikkeld taalgebruik maakt politieke debatten voor jongeren moeilijk te volgen, kwam uit dit jeugddebat naar voren.

De Klare Taal Bokaal werd dit jaar voor de 4de keer uitgereikt. Eerder wonnen Gert Engelkens van de PvdA, Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie en Tim Zwertbroek van D66.