BookSpot Literatuurprijs 2019-winnaar Sjeng Scheijen te gast in 'Onder de vulkaan' in Grand Theatre in Groningen

Sjeng Scheijen won donderdag de BookSpot Literatuurprijs 2019 in de categorie non-fictie. 10 dagen later, zondag 24 november, is hij te gast in de zondagse talkshow ‘Onder de Vulkaan’ in het Grand Theatre in Groningen.

Sjen Scheijen won de BookSpot Literatuurprijs voor het boek De avant-gardisten. Dit boek gaat over de Russische kunstenaars Malevitsj en Tatlin die een revolutie in de kunst veroorzaakten en bij de politieke machthebbers steeds minder in de smaak vielen.

‘Een literair geschreven boek waarin de lat het hoogst gelegd is’, oordeelde de jury van de BookSpot Literatuurprijs. ‘De auteur spreidt een magistrale beheersing van zijn onderwerp tentoon, een woelige periode in de eigenlijk nog tamelijk recente geschiedenis.’

Onder de Vulkaan

In Onder de Vulkaan ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar en een entr’acte. Thema van de aflevering van 24 november is: ‘Reiken naar het hoogste’.

Gasten, naast Sjeng Scheijen, zijn dichter/ schrijver Tonnus Oosterhoff en illustrator Daan Remmerts de Vries. Erik Harteveld zet in het onderdeel ‘Jazz & Poetry’, begeleid door zijn vaste pianist, de kostmonaut Joeri Gagarin in het zonnetje .

Onder de Vulkaan duurt van 15.00 tot 17.00.