'Perfecte papa's en mama's bestaan niet': Groningen trapt nieuwe campagne tegen kindermishandeling af

‘Perfecte papa’s en mama’s bestaan niet’ is het thema van de nieuwe publiekscampagne tegen kindermishandeling van de gemeente Groningen, WIJ Groningen en Veilig Thuis Groningen. De campagne is vrijdag gepresenteerd op de conferentie ‘De schaduwkanten van ouderschap’ in de Euroborg in Groningen.

De campagne richt zich met name richt op opvoeden, opgroeien en ouderschap. ,,We merken in de praktijk dat het niet gemakkelijk en gebruikelijk is om te praten over ouderschap en opvoeden”, zegt jeugdwethouder Mattias Gijsbertsen.

,,Met behulp van de campagne willen we aangeven dat inwoners niet alleen staan met hun vragen. We willen de drempel verlagen om in gesprek te gaan met familie, vrienden of WIJ Groningen over dit onderwerp. Laten we leren van elkaar.”

De campagne bestaat onder meer uit een postercampagne, een social mediacampagne en spotjes op OOG TV. Op de landingspagina wij.groningen.nl/opvoeden staan verhalen, tips en verwijzingen naar het thema opvoeden en ouderschap.

Verder zijn er in de Week tegen Kindermishandeling (18 tot en met 24 november) activiteiten op scholen en WIJ-locaties in de gemeente.