Weer topduel FC Groningen o19

GRONINGEN FC Groningen onder 19 verdedigde zaterdag op sportpark Corpus den Hoorn succesvol de koppositie in de eredivisie door met 1-0 van nummer twee PSV te winnen.

Zaterdag wacht op Corpus de nieuwe nummer twee: FC Utrecht onder 19. De aftrap is om 15.00 uur.

Had FC Groningen vorig seizoen in het team voor spelers onder 17 jaar een heel sterk elftal, een ploeg die zelfs de landstitel veroverde, dit seizoen is het elftal voor spelers onder 19 jaar beste opleidingsteam. Dat kan uiteraard niet los worden gezien van het feit dat van het kampioensteam van onder 17 negen spelers zijn doorgestroomd naar onder 19, maar hun inbreng bleef zaterdag beperkt.

Eerstejaars

Slechts drie eerstejaars verschenen aan de aftrap: doelman Thom van Rotterdam, centrumverdediger Milan de Koe en aanvaller Tomas Suslov. Drie anderen zaten op de bank en weer drie anderen waren om verschillende redenen niet inzetbaar. Voor een van hen, Corvin Braun, is het seizoen zelfs al ten einde. De Duitse middenvelder heeft een van zijn kruisbanden gescheurd en is inmiddels geopereerd.

Geen zwakke plekken

FC Groningen o19 - PSV o19 was qua intensiteit en strijd vergelijkbaar met FC Groningen - Feyenoord een dag later. Beide jeugdploegen schonken elkaar vrijwel geen enkele ruimte. Dat resulteerde in een wat rommelige, vrij saaie eerste helft en een veel aantrekkelijker tweede helft. Rechtsback Ayoud Haddad werd matchwinner met een afstandsschot. Tot de uitblinkers bij groen-wit behoorden aanvoerder Leonel Miguel en de bikkelharde, goed voetballende centrale middenvelder Oussama El Azzouzi. Zwakke plekken telde het felle en fitte elftal van Peter Hoekstra en Melchior Schoenmakers niet, al hadden de aanvallers het erg lastig in het intense en temporijke treffen. Bij het met veel jeugdinternationals naar Groningen gereisde PSV maakte Shurandy Sambo indruk. De stevige rechtsachter deed met zijn robuuste spel en snelheid denken aan Deyovaisio Zeefuik.

Behalve FC Groningen onder 19 speelt ook FC Groningen onder 17 zaterdag een interessante thuiswedstrijd en wel tegen de leeftijdgenoten van AZ. Dit duel begint om 12.30 uur. Inzet voor beide elftallen is een plaats in de kampioenspoule.