Benefietavond HJC manege Tolbert haalt duizend euro op voor Brandwondencentrum

De benefietavond in het HJC Manage in Tolbert heeft zaterdagavond ongeveer 1000 euro opgehaald voor het Brandwondencentrum Martini Ziekenhuis en het Kiwanis Huis, dat meldt organisator Grieteke Oldenburger. Dat bedrag is minder dan waar ze op hoopte: de opkomst was met zo’n 100 tot 150 man relatief laag.

Om geld op te halen voor het goede doel, hadden vrijwilligers een reeks bekende en minder bekende ruiters op het programma gezet. Springruiter Hester Klompmaker en dressuuramazone Christa Larmoyeur waren van de partij, evenals paralympiër Frank Hosmar en het SoSo Bixie team. Daarnaast was er aandacht voor mennen en de nieuwe discipline working equitation. Het gebeuren werd omlijst met muziek en een kleine markt.

Andere maand

De opkomst en daarmee de opbrengst was lager dan verwacht. „Het was redelijk koud en veel mensen vieren nu Sinterklaas. Kerst komt er ook aan, dus het is een dure maand. Ik denk dat we even moeten nadenken of wij het volgende jaar in een goedkopere en warmere maand moeten doen.”

Oldenburg: „Ik vind het heel lovenswaardig hoe de manege en vrijwilligers zich enorm hebben ingezet. Ze werden gevraagd en zeiden: ‘dat doen we.’” De organisator brengt de cheque binnenkort naar het ziekenhuis.