Herman van der Meer waarnemend president rechtbank Noord-Nederland

President Herman van der Meer van het gerechtshof Amsterdam is per 1 januari waarnemend president van de rechtbank Noord-Nederland. Hij gaat deze functie combineren met zijn functie in Amsterdam.

Van der Meer gaat 2 dagen per week aan de slag bij de rechtbank en 3 dagen bij het gerechtshof. Zijn benoeming volgt op het vertrek van Maria van de Schepop als president van de rechtbank.

Van der Meers benoeming duurt in beginsel een half jaar.

Verbinding bestuur en medewerkers verbeteren

De belangrijkste opdracht van Van der Meer is het verbeteren van de verbinding tussen bestuur en medewerkers, en het versterken van de samenwerking binnen de organisatie.

Hij zal als opdrachtgever een onafhankelijk extern onderzoek laten uitvoeren naar de ontstane situatie binnen de rechtbank. Ook zal Van der Meer de werving van een opvolgend president gaan voorbereiden.

Gerechtsbestuur weer compleet

Met de komst van Van der Meer is het gerechtsbestuur weer compleet. Het bestuur bestaat verder uit Albert Ploeger en Madelon de Wilde.

De lokale gerechtsvergadering, de ondernemingsraad en een vertegenwoordiging van leidinggevenden van de rechtbank hebben positief geadviseerd.