WinterWelVaart: muziek, theater en kunst op en rond historische schepen in Groningen (en Zoutkamp en Sappemeer)

De kades van de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A in Groningen vormen van vrijdag 20 tot en met zondag 22 december het decor voor de 13de editie van WinterWelVaart.

Bezoekers kunnen zich aan boord van ruim 20 in de binnenstad aangemeerde historische charterschepen onderdompelen in een uitgebreid muziek- en theaterprogramma.

De schippers van deze (gratis toegankelijke) schepen vertellen ondertussen maar al te graag over hun werk en de geschiedenis van de schepen.

Wintermarkt op de kade

Op de kade wordt een wintermarkt met meer dan 50 kramen gehouden; ook worden er enkele foodtrucks geparkeerd.

Verder stellen 40 in het A-kwartier gevestigde beeldend kunstenaars hun ateliers open voor publiek en presenteert het Noordelijk Schaapvaartmuseum op zaterdag- en zondagmiddag een gratis kinderprogramma.

Zoutkamp en Sappemeer

De historische schepen van WinterWelVaart zijn voorafgaand aan het 3-daagse winterevenement in Stad in Zoutkamp en bij Werf Wolthuis in Sappemeer te bewonderen. En ook hier gaat dat gepaard met onder meer muziek en een kerstmarkt.

WinterWelVaart is zaterdag 14 (11.00 - 18.00 uur) en zondag 15 december (11.00 - 17.00 uur) in Zoutkamp, en zaterdag 14 december (10.00 - 17.00 uur) in Sappemeer.