'Ons kent ons' in 100-jarige Oosterparkwijk in Groningen

De Oosterparkwijk in Groningen vormt rond de kerst het decor voor de theaterwandeling ‘Ons kent ons’. Dit is een van de laatste activiteiten rond het 100-jarig bestaan van de wijk.

Deelnemers krijgen op meerdere plekken in de Oosterparkwijk een kijkje ‘achter de voordeur’. Aldus maken ze kennis met opa Piet en oma Stijn, geboren en getogen in de Oosterparkwijk en bijna net zo oud als de wijk...

Hun zoon Frits en diens vrouw Gea hebben zich, zoals ieder jaar, helemaal ondergedompeld in kerstsferen. En hun kleindochter Lot is voor het eerst verliefd...

Verder ontmoeten de wandelaars Els, die zich overal druk over maakt terwijl haar man Bas de rust zelve is. Mits hij weet waar zijn kinderen zijn.

Gesprekken met Oosterparkers

‘Ons kent ons’ is gemaakt door Stichting Metafora, eerder verantwoordelijk voor ‘Moord in Plan Oost’. Astrid Warntjes regisseert de theaterwandeling.

De makers hebben zich voor ‘Ons kent ons’ gebaseerd op gesprekken met de Coöperatieve Wijkraad en andere Oosterparkers.

Ons Belang

De theaterwandelingen zijn op 15 december (try-out), 19 december (première), 20, 21, 23, 27 en 28 december om 20.00 uur en op 22 en 29 december om 15.00 uur. De wandelingen starten bij buurt- en speeltuinvereniging Ons Belang.

Stichting Metafora rijdt het belangstellenden aan te reserveren. Kaarten kosten 12,50 euro. Stadjerspashouders en kinderen betalen 7,50 euro.