Floor verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van Groningen: 'Ik vind het heel cool!'

Floor is zaterdagmiddag verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Groningen. Met haar slogan ‘als je niet opgeeft bereik je je droom’, wist ze de meeste stemmen binnen te halen.

,,Ik vind het heel cool, maar ik had het helemaal niet verwacht. Tijdens de campagne werden veel posters van mij weggehaald door de andere kandidaten”, zegt een enthousiaste Floor nadat loco-burgemeester Mattias Gijsbertsen in het Forum Groningen bekendmaakte dat Floor de nieuwe kinderburgemeester is. Floor streed met vier anderen voor het kinderburgemeesterschap. In totaal werden 1755 stemmen uitgebracht. Milou werd verkozen tot loco-kinderburgemeester.

Inzetten voor arme kinderen

Tijdens haar kinderburgemeesterschap wil Floor zich inzetten voor arme kinderen. ,,Ik wil dat arme kinderen en grote mensen kunnen sporten of een instrument leren beoefenen. Voor mij is het belangrijk dat iedereen wat leuks kan hebben”, vertelt Floor.

Floor is de derde kinderburgemeester van Groningen en treedt in januari in functie. De kinderburgemeester vergezelt burgemeester en wethouders bij officiële gelegenheden zoals openingen en evenementen. Ook is de kinderburgemeester voorzitter van de Raad van Kinderen. Daarbij kan Floor zelf activiteiten organiseren om haar verkiezingsbeloften waar te maken.

Kinderen een stem geven

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze mee te laten denken en praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente Groningen.

Gijsbertsen: ,,De kinderen zelf leren er veel van, maar wij als volwassenen leren er ook veel van. We willen laten zien dat we luisteren naar kinderen en iets doen met hun ideeën”, aldus de wethouder.

Vorig jaar werd Jouayria gekozen tot kinderburgemeester van Groningen. De loco-kinderburgemeester is Amy. Hun ambtstermijn zit er eind december op.