Serious Business #Mensenhandel Experience in Groningen: laat je opsluiten en ervaar wat slachtoffers van mensenhandel moeten doorstaan

Wie (kortstondig) wil ervaren wat slachtoffers van mensenhandel moeten doorstaan, kan zich aanmelden voor de Serious Business #Mensenhandel Experience in de Poelestraat in Groningen. De stad-Groninger zorg- en welzijnsorganisatie MJD haakt met deze beleving aan bij de actie ‘3FM Serious Request: The Lifeline’.

MJD werkt al jaren met slachtoffers van mensenhandel. Ze ondersteunt de actie van 3FM om meer aandacht en hulp voor deze groep te krijgen dan ook niet alleen van harte, ze levert ook een bijdrage.

(No)escaperoom

Onder de noemer Serious Business #Mensenhandel Experience wordt een (no)escaperoom ingericht in een pand in de Poelestraat (nummer 28) in Groningen, voor de gelegenheid beschikbaar gesteld door de gemeente Groningen.

Bezoekers kunnen hier vrijdag 20 en dinsdag 24 december tegen betaling ervaren hoe het is om je persoonlijke bezittingen te moeten afstaan en tastend in het donker werk te moeten verrichten.

‘Niet uit sensatie maar om er gewoon eens bij stil te staan’, stelt MJD in een persbericht.

30 minuten

De Serious Business #Mensenhandel Experience duurt 30 minuten, voor maximaal 6 mensen per keer. Deelname kost tussen 2,50 en 5 euro. De opbrengst gaat naar 3FM Serious Request.

Aanmelden: experience@mjd.nl. Spontaan langskomen kan ook.