Koninklijk eerbetoon aan Ten Boerster brandweermannen

Burgemeester Koen Schuiling van Groningen heeft de Ten Boerster spuitgasten Rolf van der Laan, Ludie Huisman en Jacob Jongsma vrijdag een koninklijke onderscheiding opgespeld. Hij deed dit tijdens de korpsavond van de vrijwillige brandweer van Ten Boer in Bij de Molen in Ten Post.

Ludie Huisman en Rolf van der Laan zijn behalve als vrijwilliger in Ten Boer ook als beroeps verbonden aan de brandweer; Huisman al 22 jaar, Van der Laan sinds 1998.

Ludie Huisman

Huisman heeft bij het Ten Boerster brandweerkops, waarvoor hij 23 jaar actief is, al 15 jaar de rang hoofdbrandwacht. In die hoedanigheid is hij nauw betrokken bij het opleiding van nieuwe mensen.

Rolf van der Laan

Van der Laan staat binnen het Ten Boerster korps, dat hij sinds 1995 als vrijwilliger dient, bekend om zijn kennis van en ervaring met brandweermaterieel. Deze kennis en kunde komen van pas in zijn functie van instructeur.

Jacob Jongsma

Jacob Jongsma is 29 jaar actief voor de vrijwilliger brandweer. Hij was bovendien 15 jaar beroepsbrandweerman en werkzaam bij de bedrijfsbrandweer van Akzo.

De zonen van Van der Laan en Jongsma zijn ook werkzaam bij de brandweer.

De drie brandweermannen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.