De Wijk De Wereld strijkt neer in Beijum en Stadsschouwburg

GRONINGEN De Wijk De Wereld bezoekt Beijum. Na eerdere edities in Selwerd/Paddepoel en de Korrewegwijk/De Hoogte is De Wijk De Wereld we de komende maanden in Beijum.

Iedereen die in Beijum woont en wil weten wat de plannen zijn is van harte welkom bij de eerste bijeenkomst op woensdag 22 januari in Trefpunt. Aanmelden is niet nodig.

De Wijk De Wereld duikt ieder jaar samen met een club van professionele theatermakers, muzikanten en choreografen een wijk in van Groningen. De buurt wordt samengebracht via kunst en cultuur, om elkaar te ontmoeten en verhalen met elkaar te delen. Samen met de buurt is er muziek en (dans)theater en alles daar tussen in. Ook komen er voorstellingen en optredens in de wijk.

Na een aantal maanden wordt in juni samen met de wijkbewoners een week lang de Stadsschouwburg overgenomen, om daar de ervaringen en de verhalen te delen met de rest van de stad.

De Wijk De Wereld is een samenwerkingsproject van Stichting De Wijk De Wereld en SPOT Groningen.

Eerste bijeenkomst De Wijk De Wereld woensdag 22 januari, 19.30 uur, Trefpunt (Beijumerweg 17) meer op www.dewijkdewereld.nl.