Nieuwe jas en naam voor het restaurant van Hotel Prinsenhof: Alacarte wordt Nassau

GRONINGEN Het fine-dining restaurant van Hotel Prinsenhof aan het Martinikerkhof, Restaurant Alacarte, wijzigt dinsdag 14 januari haar naam in Restaurant Nassau.

De zoektocht naar een nieuwe naam nam veel tijd, zo zegt de directie van het hotel. Uiteindelijk speelde de rijke historie een doorslaggevende rol. Namelijk, tussen 1594 en 1795 (ruim 200 jaar) woonden de Prinsen van Nassau in het Prinsenhof, één van de best bewaarde monumentale panden van Groningen.

Nieuwe jas

Daarnaast is er geïnvesteerd en heeft het restaurant, dat al 7½ jaar bestaat, in het comfort en de beleving van haar gasten een kwaliteitsimpuls gekregen. Het interieur is voorzien van nieuw designmeubilair en heeft een frisse look gekregen. En met het aantrekken van souschef Dion te Velde van de Librije uit Zwolle wordt er in de keuken van chef-kok Christian de Vries op een nog hoger niveau gekookt.

Algemeen directeur Wessel Zijp en hoteldirecteur Johannes Jacobs hebben besloten om in het nieuwe jaar het restaurant in een nieuwe jas te steken. Er is daarom geïnvesteerd in de verbetering van het comfort en de beleving van haar gasten.

Het restaurant heeft een eigen logo en huisstijl gekregen en het interieur is volledig vernieuwd. Zo is er onder andere nieuw meubilair geplaatst, is de verlichting sterk verbeterd en is er sfeervolle raambekleding opgehangen.