De handigste eigenschappen voor je nieuwe portemonnee

Aangeboden door: LittleGreenBag

Geld zelf heeft niet altijd dezelfde vorm en functie heeft gehad. In de middeleeuwen waren onze portemonnees gevuld met munten, later werd briefgeld het meest gebruikte betaalmiddel en nu is onze portefeuille vooral gevuld met allerlei pasjes.

Waar je vroeger dus vooral een zakje voor de muntjes nodig had en je later veel briefjes in je portemonnee wilde bewaren, draait het nu allemaal om kleine plastic kaartjes. Daardoor is door de jaren heen de portemonnee vaak van vorm en functie verandert. Dit schept allerlei mogelijkheden voor creatieve ontwerpen bij portemonnees, maar een paar eigenschappen zijn altijd handig om te hebben. Bekijk hieronder welke dat zijn!

Een mechanische portemonnee

Dat klinkt spannender dan het is, een mechanische portemonnee. Het gaat namelijk om de portemonnees die pasjes presenteren wanneer je een bepaald hendeltje overhaalt. Een goed voorbeeld hiervan is de Secrid portemonnee, die bovendien ook nog eens erg stevig is. Het mechanisme hierin is behoorlijk plat, waardoor de portemonnee zelf ook vrij klein kan blijven. Je hoeft deze portemonnees nooit open te maken maar kunt gemakkelijk met één vinger alle pasjes een stukje naar buiten laten komen, waardoor je meteen het pasje kunt pakken dat je nodig hebt.

Pasjes, pasjes en nog meer pasjes

Zoals al werd aangestipt draait het allemaal om pasjes, pasjes en nog meer pasjes. Of je nu voor een mechanische portemonnee gaat of juist niet, het is erg belangrijk dat er veel pasjes in je portemonnee passen. Dit kan dus ook bij een uit de kluiten gewassen damesportemonnee of juist een hele kleine, subtiele pasjeshouder voor heren. Hoeveel pasjes ruimte is dan precies genoeg? Je kunt voor het gemak aanhouden dat je minimaal zes pasjes mee moet kunnen nemen in je portemonnee, hoewel dat aan de voorzichtige kant is. 

Anti skim

Kwaadwillende personen kunnen helaas met bepaalde technische snufjes jouw betaalpas of betaalpassen skimmen. Zij maken dan misbruik van de contactloos betalen functie die de meeste pinpassen tegenwoordig hebben. Ze lopen langs je en vegen het apparaat ongemerkt langs je tas of zak, waardoor er een bedrag van jouw bankrekening naar een andere rekening wordt overgemaakt. Om dit te voorkomen kun je een portemonnee aanschaffen die hiertegen beschermt. Vraag hiernaar bij de verkoper, dan kunnen zij je daar ongetwijfeld mee helpen.

Kies een exemplaar dat bij je past

Uiteindelijk ben jij degene die de portemonnee moet gaan gebruiken, dus het is belangrijk dat je blij bent met je keuze. Houdt hier rekening mee wanneer je een portemonnee koopt.