Little John & his Rocking Tigers | Herinnerings in beeld

GRONINGEN De geschiedenis van Groningen in beeld gebracht door Groninger Archieven en Noordelijk Scheepvaartmuseum. Deze week: Little John & his Rocking Tigers.

De bekendste rock & roll groep van Stad in de jaren 60 was The Rocking Tigers. De band heet in de eerste jaren van haar bestaan nog Little John and his Rocking Tigers. Op deze foto uit 1963 zien we de bandleden aan de Westindischekade in de Indische buurt. De man in het donkere pak is Little John oftewel de onvermoeibare bassist Lourens ('Lou') Leeuw. De band bestond verder uit v.l.n.r.: Wim de Vries - slaggitaar, Reinie Hoofd - sologitaar en Eddy Korma - drums.

Lou Leeuw treedt al vanaf zijn veertiende op in ontelbare bandjes als zanger, gitarist en vooral bassist. Optreden doet Leeuw nog steeds, het liefst zo vaak mogelijk. In al die jaren werkte hij samen met talrijke artiesten, onder wie enkele internationaal bekende. Hij speelde verschillende keren op Eurosonic Noorderslag. Leeuw mag met recht de nestor van de Groningse popscene worden genoemd.

Eurosonic Noorderslag stimuleert en bevordert de verbinding en circulatie van Europese muziek. Daarom wordt van 15 tot en met 18 januari weer het vierdaagse festival- en conferentieprogramma in Groningen georganiseerd voor uitsluitend Europese artiesten. Het wordt gezien als de springplank voor de meest veelbelovende muzikanten en trekt jaarlijks zo’n 40.000 bezoekers.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl

Jolien Vermeulen