CDA en SP uiten zorgen over toegankelijkheid Forum Groningen

Het CDA en de SP uiten zorgen over de toegankelijkheid van het Forum in Groningen. In december bleek al dat scootmobielgebruikers niet met de lift konden in het gebouw. Daarnaast melden rolstoelgebruikers ook meerdere problemen rondom de toegankelijkheid.

In december berichtte deze krant al over de liften, die niet toegankelijk zijn voor mensen met een scootmobiel. Deze mensen moeten dus overstappen naar een rolstoel, die het Forum beschikbaar stelt. Maar ook voor rolstoelgebruikers blijken er meerdere problemen te zijn.

Zo is er geen opvouwbare oprijplaat aanwezig, waardoor café Stach niet voor rolstoelgebruikers te bezoeken is. Daarnaast zijn de balies van de bibliotheek en de zelfbediening bar in de bioscoop niet op rolstoelhoogte gebouwd. Ook de betaalautomaat voor het parkeren is te hoog. Nog een punt zijn de liften, die te snel dichtgaan, volgens een reactie die de partijen ontvingen .

De partijen vinden de situatie opmerkelijk, omdat de raad in 2016 een voorstel aannam waarin ingezet werd op een toekomstig toegankelijker Groningen. De gemeente moest hierin als ambassadeur functioneren.