Doe mee aan de Kunst&Cultuur Quiz in het Groninger Museum

Deelnemers spelen in teams, krijgen vragen van uiteenlopende aard, er is een Petje Op Petje Af-ronde en na afloop worden passende prijzen uitgereikt. Ook in het museum zorgen De Jongens van de Quiz dat alles in goede banen verloopt.

De quiz wordt vrijdag 7 februari gehouden in het museum. De opzet is vergelijkbaar met de populaire sportquiz.

De vragen staan in het teken van beeldende kunst, erfgoed, vormgeving, media en alles wat daarmee samenhangt. Ook muziekvragen kunnen voorbijkomen. Het gaat om (feiten)kennis op het gebied van internationale, nationale en regionale kunst en cultuur.

Friends en Piet Mondriaan

Om alvast in de stemming te komen; u kunt vragen verwachten als deze: ‘Het Groninger Museum kent een bijzondere verzameling werken van de Groninger kunstkring De Ploeg. In welk jaar werd deze legendarische kunstenaarsbent opgericht?’

Of deze: ‘De Amerikaanse televisie-serie Friends heeft als herkenningstune een popliedje met de titel I’ll be there for you. Wat is de naam van de band die dit nummer uitvoert?’ En: ‘In de titel van de laatste twee schilderijen van Piet Mondriaan zit een verwijzing naar een muziekstijl. Om welke muziekstijl gaat het?’

De quiz begint om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Kosten 20 euro per team (4 personen). Aanmelden via groningermuseum.nl/kunstencultuurquiz.

(Het antwoord op de vraag over het oprichtingsjaar van De Ploeg: 1918. De band van het Friends-liedje heet The Rembrandts. Piet Mondriaan verwees naar de boogie woogie.)