Hoofdrol voor Walt Klink (17) in nieuwe clip Snelle: 'Appen op de fiets is echt een probleem'

Rapper Snelle vraagt in zijn allernieuwste nummer Smoorverliefd aandacht voor het gevaar van appen op de fiets. De Friese acteur Walt Klink (17), die de acteursopleiding volgt aan het Noorderpoort in Groningen, speelt de hoofdrol in de clip (spoiler: het loopt niet helemaal goed met ‘m af).

Een hoofdrol in een clip van Snelle, dat is gaaf!

„Zeker weten, het was echt waanzinnig! Ik had niet verwacht dat hij zo goed zou zijn.”

Hoe heb je de rol gekregen?

,,Mijn manager regelde de auditie. Ik moest er drie uur voor reizen. Er waren ook nog eens problemen met de trein waardoor ik een uur te laat kwam. Ik was de laatste van de dag en doodop, maar ze namen me toch aan.’’

Het liedje gaat over iemand die verongelukt door appen op de fiets. Hoe is het om zo’n rol te spelen?

„In het begin filmden we vooral de onschuldige scènes, waardoor ik me niet echt kon voorstellen hoe heftig dit onderwerp is. Tijdens het opnemen van de sterfscène kwam het besef al meer. De clip is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tijdens de première ontmoette ik de vader van de jongen op wie de clip is gebaseerd. Op dat moment realiseerde ik me pas echt dat appen op de fiets een groot probleem is.”

App je zelf weleens als je op de fiets zit?

„Vroeger deed ik dat wel, maar nu niet meer. Het zou ook wel gek zijn als ik dat nu nog zou doen. De videoclip was echt een wake-upcall.”

Heb je Snelle ontmoet tijdens de opnames?

„Ik werkte meer met de regie en de crew, Snelle kwam twee keer op de set. In het echt heet hij Lars. Hij is echt een relaxte, goede gast. Toen ik de sterfscène speelde, moest ik best lang blijven liggen omdat het even duurt voordat zo’n opname is afgerond. Hij legde een dekentje over me heen, omdat het zo koud was op de grond.”

In de videoclip heb je verkering. Hoe is het om voor de camera intiem met iemand te zijn?

Lachend: „Die vraag krijg ik vaker. Het is echt niet zo romantisch als het lijkt. Je zit in een slaapkamer met zes mensen om je heen. En de regisseur geeft aanwijzingen: ‘Ga maar iets omhoog’. Niets romantisch aan.”

Heb je al meer acteerklussen gedaan?

„Op dit moment speel ik een hoofdrol in de serie Brugklas van Zapp (het kinderblok van de NPO, red.). Binnenkort komt er een korte film uit waarin ik een jonge verzetsstrijder speel, maar dan kan ik nog niet veel over zeggen. En ik speel in de serie Lieve Mama, die in het voorjaar op Videoland verschijnt.”

Wat is je volgende stap?

„Ik wil een hoofdrol in een speelfilm. Het maakt niet uit of dat in Nederland is of in het buitenland. Het liefst speel ik een psychopaat. Het lijkt me vet om in de huid van zo’n persoon te kruipen.”