Eurosonic: deze acts moet je woensdag volgens programmeur Robert Meijerink zien

Robert Meijerink is verantwoordelijk voor de programmering van de Europese bands op Eurosonic Noorderslag. Uit het grote aanbod geeft hij dagelijks drie tips. Hieronder zijn woensdag-aanbevelingen.

1. Sinead O’Brien (Ierland, rock), VERA, 20.45 - 21.30 uur.

,,Ze wordt wel de kleindochter van Patti Smith genoemd. Waarom wordt al snel duidelijk als je haar hoort. In haar muziek is ze enerzijds een poëet, maar anderzijds kan ze ook keihard rocken. Zij is in elk geval een groot talent.”

2. L’Éclair (Zwitserland, urban, r&b), Grand Theatre (benedenzaal), 23.00-23.45 uur.

,,Dit sextet uit het focusland van het festival doet wat denken aan de Nederlandse bands YĪN YĪN - funk en disco - en The Mauskovic Dance Band. Niet-westerse invloeden, gemengd met kraut-rock en een jazzy sound uit de jaren ’70. Ik verwacht een heel bijzonder optreden.

3. Antti Paalanen (Finland, rock, pop, singer/songwriter), Der Aa-Kerk, 23.45-00.30 uur.

,,Deze man is één bonk spieren. En daarmee beweegt hij zijn hele lichaam bij de trekzak die hij bij zich heeft. Uit dat instrument haalt hij heel andere geluiden dan traditionele harmonicamuziek. Ik weet niet hoe je het zou moete noemen, trance-harmonica misschien.”

Voor alle acts op deze eerste dag van Eurosonic Noorderslag, inclusief enkele tracks per act zie: https://esns.nl/timetables/eurosonic.