Scoreborden in Martiniplaza Groningen hersteld; Wedstrijd Donar - Feyenoord op 22 januari

De elektronische scoreborden die basketbalclub Donar gebruikt in Martiniplaza doen het weer. De basketbalwedstrijd Donar tegen Feyenoord Basketball werd dinsdag gestaakt omdat de borden stuk waren. De wedstrijd wordt 22 januari opnieuw gespeeld.

De borden, de vloer en andere basketbalvoorzieningen zijn eigendom van Martiniplaza. Het evenementencentrum is ook verantwoordelijk voor het onderhoud.

Directeur Willem de Kok van MartiniPlaza zegt in een verklaring erg geschrokken te zijn van de storing, die het basketbalavondje van de spelers en veel fans verpestte. ,,Wij bieden beide clubs, supporters, fans, sponsoren onze welgemeende excuses aan. Dit is voor ons een nachtmerrie en past niet in onze topsporttraditie en goede samenwerking met Donar."

Investering van 200.000 euro in vernieuwing basketbalvoorzieningen

De Kok meldt in het bericht ook dat de oorzaak van de lastig te traceren storing in het scorebord gevonden en verholpen is. De borden staan volgens hem al op de nominatie om vervangen te worden. De Kok: ,,Dit jaar investeren we fors, waarbij zowel een nieuwe vloer is aangeschaft als de scoreborden vervangen worden”.

De vloer is gekocht in de Verenigde Staten en wordt binnenkort verwacht. De scoreborden worden rond de zomer vervangen. Beide vernieuwingen vragen een investering van bijna 200.000 euro.

De thuiswedstrijd Donar - Feyenoord wordt op woensdag 22 januari volledig opnieuw gespeeld.