Rob Stenders (Radio 2) wint de Pop Media Prijs 2020 tijdens Eurosonic Noorderslag

Radio-dj Rob Stenders is de winnaar van de Pop Media Prijs 2020. Stenders zet zich al jaren in voor de muziek. De jury prijst hem om zijn enthousiasme, passie en het vermogen om nieuwe muziek bij het publiek bekend te maken.

Het nieuws werd zaterdag bekend gemaakt tijdens Eurosonic Noorderslag.

,,Stenders blijft als een bezetene zoeken naar nieuwe liedjes om de zender te verrijken, geeft met zijn Platenbonanza een nieuwe betekenis aan het concept ‘verzoekjes’ en laat de luisteraar meedenken over de invulling van zijn Basispakket, de lijst met liedjes die je minstens een keer in je leven gehoord moet hebben”, zegt jury-voorzitter Gijsbert Kamer.

Belangrijke bijdrage aan de popjournalistiek

Met het binnenhalen van de prijs laat de dj van Radio 2, Red Light Radio en documentairemaker Carine Bijlsma achter zich. Red Light Radio maakt sinds 2010 online radio vanuit een peeskamertje op de Wallen. Bijlsma maakte indruk met haar film Devil’s Pie: D’Angelo.De Pop Media Prijs wordt sinds 1995 uitgereikt aan iets of iemand die in het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de popjournalistiek. Dit kan een persoon zijn, maar ook een programma, boek of documentaire. Aan de prijs is een geldbedrag van €3000,- verbonden.