Adonis Sportacrobatiek Groningen valt in de prijzen bij voorwedstrijd in Ter Apel

GRONINGEN Vijf C lijn teams van Adonis Sportacrobatiek Groningen deden zaterdag mee mee aan de eerste voorwedstrijd acrobatische gymnastiek in Ter Apel.

De teams in deze categorie mochten twee oefeningen aan de jury laten zien: een oefening bestaande uit balanselementen en een oefening met dynamische elementen. C junior duo Lotte Raangs en Amilyah Daal liet twee strakke, stabiele oefeningen zien.

Vanwege een administratieve fout misten ze helaas het podium en eindigden ze op een 8ste plek. C junior trio Debora Boiten, Marin Cazemier en Anouk Douma liet een technisch sterke tempo-oefening zien, maar de weg naar het podium werd verstoord door een fout in de balansoefening. Ze eindigden op een 6de plek.

C senior trio Femke Postma, Melissa Bakker en Lynn Boonstra liet een mooie tempo-oefening zien, maar draaide geen foutloze balansoefening. Ze eindigden op een 16de plaats. C senior duo Floor Leffers en Esmee Hendriks en C junior duo Jente Zirkzee en Juna Cazemier lieten alleen hun balansoefening zien en maakten hierdoor geen kans op het podium. Ze eindigden op een 14de en 15de plek.

Een dag later, zondag 19 januari

Op zondag 19 januari was de wedstrijdvloer in Ter Apel voor de zeven D/E teams van Adonis Sportacrobatiek Groningen. De teams in deze categorie lieten een combinatieoefening zien met balans- en dynamische elementen.

In de ochtend lieten E jeugd duo Noa Stavenuiter en Sara van Wijk en E instap duo Ilana Vos en Melina Afshar hun oefeningen zien aan de jury. Dat deden ze heel netjes! Helaas misten beide teams net het podium door een tijdsfout en eindigden ze op een 6e en 4e plaats.

D jeugd trio Lara Hieuw Kin Koen, Jasmijn Stuurwold en Marleau Storteboom lieten een prachtige oefening zien en mochten de gouden medaille mee naar huis nemen! In de middag kwamen de rest van de teams uit Groningen in actie. Met hun vrolijke oefening wonnen E jeugd trio Bibi Reijenga, Noelle Luten en Riva Tholen het zilver.

D senior duo Linda Salomons en Elisa Span stak artistiek met kop en schouders boven de rest uit en mocht het goud mee naar huis nemen. In de categorie D junior duo won team Jutta Haverkort en Zoëy Vogelzang goud met de hoogste dagscore! Zij werden gevolgd door D junior duo Jeltje Elsenga en Yasmin Hilboesen die de tweede plek veroverden. Met clubgenoten uit Leek op de derde plek zorgde dit in deze categorie zelfs voor een heus Adonis podium.