Roparun voert dit jaar dwars door stadion FC Groningen

Een deel van de route van de 29ste Roparun gaat dwars door het Hitachi Capital Mobility Stadion in Groningen. Stichting Roparun en FC Groningen zijn dit overeengekomen.

Roparun is de een estafetteloop met als doel geld in te zamelen voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker. De 28ste editie van de Roparun in 2019 bracht bijna 6 miljoen euro op, ingezameld door meer dan 8000 deelnemers.

De 29ste Roparun gaat zaterdag 30 mei van start. De ruim 120 teams doen in de nacht van zondag 31 mei op maandag 1 juni het FC Groningen-station aan. Rotterdam is de eindbestemming.

Wouter Gudde fietst mee

Eerder maakte FC Groningen-directeur Wouter Gudde al bekend voor het eerst mee te doen aan Roparun, als een van de fietsers in het team van Office Centre.

,,Wij zijn door onze hoofdsponsor gevraagd om onderdeel te zijn van zijn team”, zegt Gudde. ,,En we zijn graag bereid ons op een sportieve manier in te zetten voor dit gezamenlijke doel.”

FC Groningen - Ajax

Het team van Office Centre collecteert zondag rond de wedstrijd FC Groningen - Ajax in en rond het Hitachi Capital Mobility Stadion voor het goede doel.

Eerder werd al bekend dat de vijfde KLM Urban Trail Groningen het Hitachi Capital Mobility Stadion van FC Groningen als start- en finishlocatie heeft. Deze loop is 5 april.